EN    HR    DE    IT

Kontaktirajte nas +385 (0)52_ 535 840  .  adoral@adoral.hr

Booking Lowest price Guarantee

Odmor u Istri

Na zapadu Hrvatske, uz granicu sa Slovenijom zaokružen toplim Jadranskim morem nalazi se trokutasti poluotok Istra, pravo mjesto za vaš odmor. Istra obiluje sadržajem koji će zadovoljiti svačije želje i potrebe, od aktivnog odmora do wellnessa te odmor s obitelji ili pak kraći odmor - vikend za dvoje. Izuzetna prometna povezanost unutar samog poluotoka s ostatkom Hrvatske te susjednom Europskom unijom znači da možete s ovog prelijepog poluotoka s lakoćom istraživati širu regiju i otkriti čari same Istre, Hrvatske i šire.

Stvari koje morate doživjeti u Istri

  • Neka od najboljih maslinovih ulja se proizvode upravo ovdje – u Istri. Prije odlaska svakako se opskrbite bar jednom bocom!

  • Slijedite istarske vinske ceste i kušajte neke od naših najboljih vina od autohtonih sorti, Malvaziju, Teran i Muškat

  • Morate posjetiti Rovinj – jedno od "najfotogeničnijih" mjesta na Mediteranu

  • Istarski pršut je lokalna delikatesa. Zamolite lokalnog proizvođača pršuta da vam ga ručno nareže

  • Posjetite jedinstveni grad Pulu, u kojoj se nalazi jedan od najbolje očuvanih rimskih amfiteatara iz 1. stoljeća pr. Kr.

  • Dođite i uronite u pitoreskni, skriveni podvodni svijet Jadrana. Čeka vas!

  • Tartuf – vladar u svijetu istarskih gastronomskih delicija

S oko dvjestotisuća stanovnika, Istra se nalazi na krajnjem zapadu Hrvatske. Službeni jezici regije su hrvatski i talijanski. Ovdašnji ljudi su gostoprimljivi, tolerantni i pošteni.

 

Istarsko primorje sa svojih 400-tinjak kilometra obale ima mediteransku klimu s blagim zimama i toplim ljetima. Kad krenete s mora u unutrašnjost poluotoka, klima postane hladnija, a zimi se čak snijeg može naći na obroncima planine Učke, u unutrašnjosti sjeverne Istre. Temperatura mora se u zimskim mjesecima kreće oko 10°C, dok je ljeti oko 23°C.

 

Najveći grad u Istri je Pula, koji se nalazi na krajnjem jugu poluotoka. I zapadna i istočna obala Istre obiluju većim i manjim gradovima koji dišu plavim, morskim plućima i obiluju sadržajem vezanim uz more, dok se u unutrašnjosti mogu naći manji gradići koji obiluju zanimljivom arhitekturom, zelenilom i agroturističkim sadržajima. U plavoj i zelenoj Istri naći ćete polja prepuna vinskih loza, maslinike te veličanstvene šume.

Lokalna temperatura

Prikaži temperaturu mora

Posebne ponude

Bez povrata novca
(10% popusta)

Iskoristite priliku za boravak u našem hotelu uz dodatni popust od 10%.

> Više informacija
Pogledajte ostale ponude
daaa

Trebate li pomoć?
Odaberite vašu ​​omiljenu opciju:

Trebate li pomoć?
Imate pitanja u vezi dostupnosti soba ili želite rezervirati? Ostavite svoje podatke da Vas možemo kontaktirati i odgovoriti na Vaša pitanja.

Povratak na opcije